MY CARDEA

Oudere Jeugd

De locatie Oudere Jeugd is een centrum waar alle hulp aan jongeren vanaf 12 jaar is ondergebracht. Deze hulp bestaat uit een aantal vormen: coaching of gezinsbehandeling, daghulpprogramma’s en trainingen. Coaching is meer gericht op de jongere; gezinsbehandeling meer op het gezin waaruit de jongere komt. De daghulpprogramma’s bestaan uit verschillende leerwerktrajecten en onderwijsvervangende trajecten. De daghulp heeft vaak als doel om de jongeren weer structuur in hun dagritme te geven en ze voor te bereiden op een opleiding of baan. De trainingen richten zich vooral op het (aan)leren van sociale vaardigheden.

Hulpaanbod

Hieronder vindt u een overzicht van de hulp op locatie oudere jeugd. De trainingen staan apart vermeld in de rechterkolom.

16+specialistisch ambulant team

Begeleiding voor jongeren van 16 jaar en ouder die hulp nodig hebben op weg naar een zelfstandig leven.
Lees verder
 

Cardea Check-in

Cardea Check-in (voorheen Leids Werkhotel) staat voor intensieve ondersteuning en (waar nodig) huisvesting aan jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar die grote moeite hebben om zelfstandig mee te komen in de maatschappij.
Lees verder
 

Ervaringsleren Looptocht

Lopen met een rugzak waar alles in zit: je eten, tent en kleding. En dan met een groepje het zien te redden. Als je op de eerste dag start weet je dat je binnen zes dagen bij het station moet zijn waar de trein terug naar huis vertrekt. Dat is de looptocht of anders gezegd: ‘de reis van de held’.
Lees verder
 

FamilieNetwerkBeraad (FNB)

Een familienetwerkberaad is een bijeenkomst met familie, vrienden en mensen die belangrijk voor jou en je gezinsleden zijn en die graag willen helpen of meedenken zodat het beter gaat. Tijdens het beraad maak je met elkaar een plan met gezamenlijke verantwoordelijkheid en afspraken over de manier waarop familie en vrienden je helpen.
Lees verder
 

Gezinsbehandeling

Ambulante Gezinsbehandeling biedt hulp thuis voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar. Ouders hebben problemen bij het opvoeden van hun kind, dat gedragsproblemen heeft en de communicatie in het gezin loopt niet goed.
Lees verder
 

Leerwerktrajecten

Jongeren die geen dagbesteding hebben, leren - door middel van verschillende vakgebieden - de vaardigheden die ze nodig hebben om een baantje te vinden en te behouden.
Lees verder
 

Ochtendgroep

Jongeren die geen baantje hebben en niet naar school gaan, leren in de ochtendgroep de vaardigheden die ze nodig hebben om in de toekomst een baantje te krijgen en te behouden.
Lees verder
 

VT-training

De VT-training is een programma voor jongeren die een risico lopen op thuisloosheid: Vertrektraining/ Voorkoming thuisloosheid.
Lees verder
 
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Routebeschrijving

Hier vindt u de routebeschrijving naar Campus Oudere Jeugd.

Adresgegevens

Gerrit van der Veenstraat 2
2321 CD Leiden
tel: 071 – 711 35 43
fax: 071 – 711 35 44

Brochure

Download hier de brochure van Campus Oudere Jeugd in pdf-formaat.

Trainingen

Op de locatie Oudere Jeugd worden een aantal trainingen gegeven.

Brugklastraining Kleur bekennen Rots en Water Weerbaarheidstraining