MY CARDEA

Leiderdorp

De locatie in Leiderdorp (voorheen Campus Leiden) is een centrum waar alle hulp aan kinderen tot 12 jaar is ondergebracht. Deze hulp bestaat uit gezinsbehandeling en daghulp. De daghulp voor kinderen van 3 tot 6 jaar wordt gecombineerd met (speciaal) onderwijs. Dat betekent dat de hulpverleners van de campus nauw samenwerken met de leerkrachten. Ze verzorgen samen het programma en houden intensief contact met elkaar over de vorderingen van het kind. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar bestaat de daghulp uit een naschoolse leergroep.

Hulpaanbod

Hieronder vindt u een overzicht van de hulp op locatie Leiderdorp.

Dagbehandeling ouder/kind (0-4)

De dagbehandeling ouder/kind is voor speciaal voor jonge kinderen (0-4 jaar) en hun gezin, waarbij de opvoeding, verzorging en ontwikkeling vastloopt. In de behandeling wordt rekening gehouden het ontwikkelingsniveau van uw kind, de relatie tussen u en uw kind en de geschiedenis van uw gezin.
Lees verder
 

Daghulp 3-6

Daghulp voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar, die door verschillende redenen niet mee komen op de basisschool. In de groep krijgen zij een combinatie van onderwijs en behandeling.
Lees verder
 

FamilieNetwerkBeraad (FNB)

Een familienetwerkberaad is een bijeenkomst met familie, vrienden en mensen die belangrijk voor jou en je gezinsleden zijn en die graag willen helpen of meedenken zodat het beter gaat. Tijdens het beraad maak je met elkaar een plan met gezamenlijke verantwoordelijkheid en afspraken over de manier waarop familie en vrienden je helpen.
Lees verder
 

Gezinsbehandeling

Ambulante Gezinsbehandeling biedt hulp thuis voor gezinnen met kinderen van 0-18 jaar. Ouders hebben problemen bij het opvoeden van hun kind, dat gedragsproblemen heeft en de communicatie in het gezin loopt niet goed.
Lees verder
 

Intensieve Coaching

Intensieve coaching is bedoeld voor kinderen met ontwikkelings- of gedragsproblemen die vol zelfvertrouwen en met plezier mee willen draaien in de klas, thuis, de buitenschoolse opvang of een sportvereniging. De kinderen worden individueel gecoacht door een vaste coach. Het traject wordt op maat gemaakt.
Lees verder
 

Kijk Wat Ik Kan (Kwik)

Wat is er toch met mijn kind aan de hand, hij is zo anders dan andere kinderen? Waarom kan mijn kind zich zo moeilijk concentreren? Heeft mijn kind een achterstand en kan die ingehaald worden? Dát zijn centrale vragen bij kinderen die worden aangemeld voor Kwik.
Lees verder
 

Naschoolse leergroep

De naschoolse leergroep biedt hulp aan gezinnen met kinderen van 6 tot en met 12 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en/of gezinsproblemen.
Lees verder
 

Omgangsbegeleiding

Bij een scheiding tussen ouders is het soms moeilijk om goede afspraken te maken over een omgangsregeling voor de kinderen. Omgangsbegeleiding kan dan helpen om te komen tot afspraken die goed zijn voor de kinderen.
Lees verder
 

Orion Onderwijs Zorg Combinatie

Onderwijs Zorg Combinatie Orion staat voor een combinatie van onderwijs en zorg aan kinderen van 3 tot 12 jaar in de Leidse regio. De kinderen van Orion hebben (ernstige) ontwikkelingsproblemen of gedragsproblemen, waardoor zij binnen het reguliere of speciaal onderwijs niet aan leren toekomen.
Lees verder
 
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Routebeschrijving

Hier vindt u de routebeschrijving naar locatie Leiderdorp.

Adresgegevens

Simon Smitweg 7
2353 GA Leiderdorp
tel: 071 – 58 99 260
fax: 071 – 541 89 34

Brochure

Download hier de brochure van Campus Leiderdorp in pdf-formaat.

Brengen en halen

Kinderen voor de daghulp 3-6 worden tussen 8.45 en 9.00 uur verwacht. Ze kunnen opgehaald worden om 15.00 uur; op woensdag om 11.30 uur. Kinderen van naschoolse 6-12 jaar: start- en eindtijden worden in overleg met ouders afgesproken. Dit is afhankelijk van de schooltijden en of een kind blijft eten.