MY CARDEA

Laatste nieuws

Hier vindt u de meest recente persberichten en nieuwtjes over Cardea. Voor oudere persberichten kunt u terecht in het nieuwsarchief.

Nieuws
 • Goede jeugdzorg heeft in het belang van kinderen en gezinnen vertrouwen nodig

  Gepubliceerd: 25 oktober 2019
  Lees verder
 • Landelijke schrapsessie bij Cardea

  Gepubliceerd: 12 juni 2019 Vandaag zijn in de jeugdhulpregio’s zo’n 400 jeugdprofessionals gelijktijdig aan de slag om overbodige regels, regels waar ze last van hebben in hun dagelijkse werk, te schrappen. Het uiteindelijke doel is om de administratie- en werkdruk te verlagen zodat ze meer tijd hebben om te doen waarvoor ze zijn opgeleid: zorgen voor kwetsbare jongeren. Ook bij Cardea vindt een sessie plaats.
  Lees verder
 • Innoveren, versterken en verbeteren. Jaarverslag 2018

  Gepubliceerd: 03 juni 2019 Met trots presenteren wij de publieksversie van ons jaarverslag van 2018. Hierin ziet u in een oogopslag wat Cardea doet en wat we vorig jaar hebben gedaan. Een jaar dat in het teken stond van innoveren, versterken en verbeteren. Veel leesplezier!
  Lees verder
 • Jeugdzorg? Luister altijd naar de mensen waar het over gaat!

  Gepubliceerd: 23 januari 2019 Er wordt op veel plaatsen gesproken over de jeugdhulp. We moeten innoveren, budgetten staan onder druk, inkoop. Het risico is dat we vergeten te praten met de mensen over wie het gaat. Bij Cardea betrekken we jongeren heel nadrukkelijk bij onze organisatie. Daar ben ik trots op. Ik heb recent weer mogen zien hoeveel indruk het maakt als zij vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat voor hen belangrijk is in de hulpverlening. Bij een werkbezoek van bestuurders en ambtenaren van een aantal gemeenten, maakten de verhalen van jongeren de meeste indruk. Na gesprekken met medewerkers, presentaties en een rondleiding, was het gezelschap bij de verhalen van de jongeren doodstil.
  Lees verder
 • Jeugdzorg? Luister altijd naar de mensen waar het over gaat! Copy

  Gepubliceerd: 23 januari 2019 Er wordt op veel plaatsen gesproken over de jeugdhulp. We moeten innoveren, budgetten staan onder druk, inkoop. Het risico is dat we vergeten te praten met de mensen over wie het gaat. Bij Cardea betrekken we jongeren heel nadrukkelijk bij onze organisatie. Daar ben ik trots op. Ik heb recent weer mogen zien hoeveel indruk het maakt als zij vertellen wat ze hebben meegemaakt en wat voor hen belangrijk is in de hulpverlening. Bij een werkbezoek van bestuurders en ambtenaren van een aantal gemeenten, maakten de verhalen van jongeren de meeste indruk. Na gesprekken met medewerkers, presentaties en een rondleiding, was het gezelschap bij de verhalen van de jongeren doodstil.
  Lees verder
 • Ouderplatform Cardea 22 november 2018

  Gepubliceerd: 01 november 2018
  Lees verder
 • De aftrap van het ouderplatform

  Gepubliceerd: 11 oktober 2018 Op donderdag 27 september jl. vond de eerste bijeenkomst van het Ouderplatform Cardea plaats. De gezellige en huiselijke kantine van de vestiging van Cardea aan de Gerrit van der Veenstraat in Leiden, die normaal gesproken het terrein is van de jongeren en de Cardea-medewerkers, was deze avond de ontmoetingsplek van de ouders.
  Lees verder
 • Ouderplatform Cardea

  Gepubliceerd: 24 september 2018 Ouderplatform Cardea
  Lees verder
 • Als stagiair voer je hele andere gesprekken met jongeren op het mbo

  Gepubliceerd: 17 september 2018 Als stagiair voer je hele andere gesprekken met jongeren op het mbo.
  Lees verder
 • Via briljante mislukkingen naar betere hulp

  Gepubliceerd: 11 september 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Via briljante mislukkingen naar betere jeugdhulp. Geef professional ruimte en vertrouwen en stuur op output. Voor wat hoort wat: ik vind dat de aanbieders de plicht hebben om inzichtelijk te maken welke meerwaarde investeringen hebben voor de hulpvragende burgers en de samenleving.
  Lees verder
 • Jeugdhulp naar 21 (en soms zelfs 23)

  Gepubliceerd: 16 juli 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Hersenen van jongeren zijn tussen hun 23e en 25e levensjaar volgroeid. Het lukt jongeren van 18 dan ook vaak niet om al op eigen benen te staan. Gelukkig is er steeds meer gehoor voor het geluid dat de grens van 18 naar 21 moet. Jongeren in de jeugdhulp vragen hier ook expliciet om! Minister Hugo de Jonge lijkt niet van zins om het advies over te nemen. Een gemiste kans.
  Lees verder
 • Nieuwe woningen voor jongeren feestelijk geopend

  Gepubliceerd: 28 juni 2018 Op donderdag 28 juni 2018 zijn de woningen voor jongeren in de Rondedans feestelijk opgeleverd. Woningcorporatie De Sleutels had alle bewoners, Wethouder Marleen Damen en Cardea uitgenodigd om dit moment te markeren.
  Lees verder
 • Zomertrainingen Cardea

  Gepubliceerd: 21 juni 2018 Deze zomer zijn diverse trainingen voor jongeren en gezinnen. Zij kunnen de vakantieperiode benutten om na de zomer daarna goed voorbereid aan een nieuw schooljaar te beginnen
  Lees verder
 • Gemeentelijke waardering voor Jongerenteam

  Gepubliceerd: 12 juni 2018 Vrijdag 8 juni JOTLeiden, het Jongerenteam, het FACT-certificaat uitgereikt.
  Lees verder
 • Survivalgids voor en door jongeren over leven in een groep of gezinshuis

  Gepubliceerd: 06 juni 2018 Stichting WESP, Cardea en Horizon hebben samen met jongeren een Survivalgids gemaakt over het leven in een groep of gezinshuis. Op 13 juni 2018 wordt in het Parktheater in Alphen aan den Rijn de eerste Survivalgids overhandigd aan Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.
  Lees verder
 • Helden & heldinnen gezocht!

  Gepubliceerd: 30 mei 2018 Deze hele zomer organiseren Cardea en de Jeugd- & Gezinsteams looptochten voor jongeren. Ervaringen uit deze reis kunnen ze gebruiken om situaties thuis, op school of op straat anders aan te pakken.
  Lees verder
 • Jong volwassenen met ambulante jeugdhulp gaan wonen in voormalig bedrijfsruimte

  Gepubliceerd: 03 mei 2018 Onlangs heeft woningcorporatie de Sleutels nieuwe woonruimte gerealiseerd in het pand De Rondedans. Cardea huurt de zes appartementen waar jongvolwassenen gaan wonen die zelfstandig kunnen wonen met ambulante ondersteuning. Huisvesting is vaak een beperkende factor om jongeren in de jeugdhulp te laten doorstromen of uitstromen.
  Lees verder
 • "Je kan goed voorbereid zijn, maar je merkt het pas echt als je 18 bent."

  Gepubliceerd: 02 mei 2018 Dinsdag 1 mei zat Diana van de Jongerenraad van Cardea aan tafel bij Pauw om haar vertaal te vertellen van toen zij 18 werd. In de uitzending werd onder de aandacht gebracht hoe belangrijk het is om na je 18e een goed vangnet te hebben van jeugdzorg.
  Lees verder
 • Garage2020 Leiden: Maak jeugdzorg overbodig

  Gepubliceerd: 26 april 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Garage2020 Leiden is ontstaan vanuit Cardea, Inzowijs en Kwadraad, maar heeft de ambitie van iedereen te worden die iets wil betekenen in de verandering van de jeugdzorg in de regio Holland Rijnland. De afgelopen vier maanden is hard gewerkt aan digitale oplossingen voor problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien.
  Lees verder
 • Demodag Garage2020 Leiden groot succes

  Gepubliceerd: 21 april 2018 Donderdag 19 april 2018 vond de eerste Demo Day van Garage2020 Leiden plaats in de Hubspot Leiden. Cardea, Inzowijs en Kwadraad zijn inititatiefnemers van een Leidse Garage2020, een innovatiewerkplaats voor vraagstukken in de jeugdhulp.
  Lees verder
 • Bestendige lijn, wees nieuwsgierig, stel vragen en kom vooral langs!

  Gepubliceerd: 02 april 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Hij doet een dringend beroep op de nieuwe coalities om de ingezette veranderingen als bestendige lijn voort te zetten.
  Lees verder
 • “Het werkt het beste als jullie zelf de dialoog aangaan om signalen te delen”

  Gepubliceerd: 15 maart 2018 Op woensdag 14 maart bezocht de Jongerenraad van Cardea de Leidse wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn). Het bezoek was een cadeautje voor het 15-jarig bestaan van de Jongerenraad. De jongeren hadden zich goed voorbereid en hebben vijf belangrijke punten onder de aandacht gebracht. Met de aanwezige beleidsambtenaren zijn vervolgafspraken gemaakt.
  Lees verder
 • “Ik besefte: het zonnetje schijnt”

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Jona Planjer (17) vertelt zijn heftige levensverhaal zonder boosheid, zonder in de rol van slachtoffer te kruipen. Wel met veerkracht, en met iets dat veel meer is dan berusting.
  Lees verder
 • Jongeren geven aan wat zij nodig hebben om goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Careleaving is gemaakt met de jongerenraad van Cardea in samenwerking met Fice Nederland, Jeugd Welzijn Beraad en Gemeente Rotterdam. Een filmpje waarin onze jongeren zelf aangeven wat zij nodig hebben van de hulpverlening om zelfstandig en goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen.
  Lees verder
 • Succes voor en door de Jongerenraad Cardea tijdens Jeugdzorg Conferentie in Scheltema te Leiden

  Gepubliceerd: 26 januari 2018 De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar. Zij organiseerde daarom op 23 januari een jongerenconferentie in Scheltema te Leiden. Waarbij allerlei professionals vanuit de jeugdzorg, gemeenten, ketenpartners en politiek bij elkaar kwamen.
  Lees verder
 • De rek is eruit

  Gepubliceerd: 25 januari 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze keer staat het 'verantwoordingscircus' waar de jeugdhulp zich in bevind centraal. Hij roept op om op een andere manier verantwoording af te leggen aan gemeenten.
  Lees verder
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Moeder en dochter

Ik zie wel vooruitgang in mijn dochter, ik ben erg tevreden met jullie hulp en ik hoop natuurlijk op meer. Zodat mijn dochter meer zichzelf verzorgt, zichzelf vertrouwt en sterk in haar schoenen komt te staan. Dat is mijn einddoel.