MY CARDEA

Laatste nieuws

Hier vindt u de meest recente persberichten en nieuwtjes over Cardea. Voor oudere persberichten kunt u terecht in het nieuwsarchief.

Nieuws
 • “Het werkt het beste als jullie zelf de dialoog aangaan om signalen te delen”

  Gepubliceerd: 15 maart 2018 Op woensdag 14 maart bezocht de Jongerenraad van Cardea de Leidse wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn). Het bezoek was een cadeautje voor het 15-jarig bestaan van de Jongerenraad. De jongeren hadden zich goed voorbereid en hebben vijf belangrijke punten onder de aandacht gebracht. Met de aanwezige beleidsambtenaren zijn vervolgafspraken gemaakt.
  Lees verder
 • “Ik besefte: het zonnetje schijnt”

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Jona Planjer (17) vertelt zijn heftige levensverhaal zonder boosheid, zonder in de rol van slachtoffer te kruipen. Wel met veerkracht, en met iets dat veel meer is dan berusting.
  Lees verder
 • Jongeren geven aan wat zij nodig hebben om goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Careleaving is gemaakt met de jongerenraad van Cardea in samenwerking met Fice Nederland, Jeugd Welzijn Beraad en Gemeente Rotterdam. Een filmpje waarin onze jongeren zelf aangeven wat zij nodig hebben van de hulpverlening om zelfstandig en goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen.
  Lees verder
 • Succes voor en door de Jongerenraad Cardea tijdens Jeugdzorg Conferentie in Scheltema te Leiden

  Gepubliceerd: 26 januari 2018 De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar. Zij organiseerde daarom op 23 januari een jongerenconferentie in Scheltema te Leiden. Waarbij allerlei professionals vanuit de jeugdzorg, gemeenten, ketenpartners en politiek bij elkaar kwamen.
  Lees verder
 • De rek is eruit

  Gepubliceerd: 25 januari 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze keer staat het 'verantwoordingscircus' waar de jeugdhulp zich in bevind centraal. Hij roept op om op een andere manier verantwoording af te leggen aan gemeenten.
  Lees verder
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Moeder en dochter

Ik zie wel vooruitgang in mijn dochter, ik ben erg tevreden met jullie hulp en ik hoop natuurlijk op meer. Zodat mijn dochter meer zichzelf verzorgt, zichzelf vertrouwt en sterk in haar schoenen komt te staan. Dat is mijn einddoel.