MY CARDEA

Wat is Cardea en hoe kom ik daar?

Als je hulp wilt van Cardea, heb je tot je 18e een verwijzing nodig van een Jeugd- en Gezinsteam (JGT) bij jou in de buurt of je huisarts. 
Ben je ouder dan 18? Meld je dan bij het sociaal wijkteam bij jou in de buurt. Je kunt hiervoor ook kijken op de website van de gemeente waar je woont.

Je eerste stap is dus een afspraak maken bij een JGT, huisarts of sociaal wijkteam. Je kunt ze rechtstreeks bellen, maar soms kan je decaan op school je doorverwijzen. Of (een van) je ouders. In een gesprek met iemand van het JGT wordt gekeken welke hulp voor jou (en je ouders) nodig is.

Wanneer dat uit het gesprek naar voren komt, kan Cardea ingeroepen worden. Cardea helpt kinderen, jongeren en hun ouders uit Zuid-Holland Noord. Dit is Leiden en omstreken, de Rijnstreek (Alphen aan den Rijn en omstreken) en de Duin- en bollenstreek.

Hulp nodig?

Om in aanmerking te komen voor hulp bij Cardea is dus een verwijzing nodig. Wil je in gesprek met iemand van het JGT bij jou in de buurt ? Klik dan op de kaart hieronder en ga naar de website van het JGT bij jouw in de buurt.

 

 

Kaartje met regio's Zuid Holland Noord klik voor CJG regio Noordwijk klik voor CJG regio Hillegom klik voor CJG regio Lisse klik voor CJG regio Noordwijkerhout klik voor CJG regio Teylingen klik voor CJG regio Kaag en Braassem klik voor CJG regio Nieuwkoop klik voor CJG regio Leiderdorp klik voor CJG regio Leiden klik voor CJG regio Voorschoten klik voor CJG regio Oegstgeest klik voor CJG regio Katwijk klik voor CJG regio Zoeterwoude klik voor CJG regio Alphen aan de Rijn

Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Cardea

Cardea is een jeugd- en opvoedhulporganisatie in de regio Zuid-Holland Noord. Zij helpt kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen. Cardea heeft ambulante hulp, daghulp, 24 uurshulp of combinaties hiervan. Bij de programma’s staat het gezin centraal. Cardea werkt nauw samen met onder andere gemeenten, kinderopvang, kinder- en jeugdpsychiatrie en (speciaal) onderwijs.

Jeugdwet

In de wet Jeugdwet staat geschreven hoe alle geregeld is binnen de jeugdhulp. Wil je er meer over lezen? Download dan hier de folder.