MY CARDEA
Publicatiedatum: 03-05-2018

Jong volwassenen met ambulante jeugdhulp gaan wonen in voormalig bedrijfsruimte

Onlangs heeft woningcorporatie de Sleutels nieuwe woonruimte gerealiseerd in het pand De Rondedans. Cardea huurt de zes appartementen waar jongvolwassenen gaan wonen die zelfstandig kunnen wonen met ambulante ondersteuning. Huisvesting is vaak een beperkende factor om jongeren in de jeugdhulp te laten doorstromen of uitstromen.

Van bedrijfsruimte naar woonruimte

De Rondedans is een seniorencomplex. Aan de kop van het gebouw zit een ronde uitbouw die tot voor kort als bedrijfsruimte diende. De Sleutels zag mogelijkheden om daar, op de eerste verdieping, zes woningen van de te maken. Deze delen een gemeenschappelijke hal met de seniorenwoningen van de Rondedans.

Hard nodig

Cardea ziet in de woningen een passende oplossing voor het groeiende probleem dat jongeren die toe zijn aan een volgende stap in zelfstandigheid geen geschikte en betaalbare woonruimte kunnen vinden. In vijf appartementen komen jongvolwassenen die toe zijn aan zelfstandig te wonen. De jongvolwassenen krijgen ambulante hulp van Cardea. De zesde woning is bestemd voor een huisbewaarder die de verbinding faciliteert tussen jongeren, overige bewoners en de hulpverlening.

Eerste kennismaking

Onlangs hebben de jongeren al een kijkje genomen in hun nieuwe huis. Heel mooi om te zien dat er gelijk een leuk contact was tussen de seniore bewoners van de Rondedans en de jongeren. De komende tijd wordt gebruikt om te verhuizen. In juni is een feestelijke opening.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend