MY CARDEA
Publicatiedatum: 02-05-2018

"Je kan goed voorbereid zijn, maar je merkt het pas echt als je 18 bent."

Dinsdag 1 mei zat Diana van de Jongerenraad van Cardea aan tafel bij Pauw om haar vertaal te vertellen van toen zij 18 werd. In de uitzending werd onder de aandacht gebracht hoe belangrijk het is om na je 18e een goed vangnet te hebben van jeugdzorg.

In totaal zaten drie jongeren 18+ aan tafel die, achteraf gezien, graag langer jeugdhulp hadden gehad. Daarnaast ondersteunde Annet van Zon, namens Jeugdzorg Nederland, het belang van een goede overgang naar volwassenheid voor jongeren in de jeugdzorg. Zowel Jeugdzorg Nederland als de jongeren pleiten voor het vaker inzetten van verlengde jeugdhulp en om, omdat dat in de praktijk niet voldoende gebeurt, de leeftijd net als voor pleegzorg (standaard) te verhogen tot 21 jaar.
Kijk het fragment terug waarin de jongeren en Annet van Zon aan het woord zijn. 


Overheid
Minister De Jonge heeft een heel actieprogramma opgezet om betere zorg te leveren voor de jeugd. Maandag werd door het CBS bekend gemaakt dat het aantal jongeren dat jeugdzorg ontvangt, toeneemt. Hugo de Jonge wil de leeftijd voor pleegzorg verhogen van 18 naar 21 jaar, maar dat geldt niet voor jeugdzorg.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend