MY CARDEA
Publicatiedatum: 21-04-2018

Demodag Garage2020 Leiden groot succes

Donderdag 19 april 2018 vond de eerste Demo Day van Garage2020 Leiden plaats in de Hubspot Leiden. Cardea, Inzowijs en Kwadraad besloten vorig jaar ook in Leiden een Garage2020 te starten, een innovatiewerkplaats voor vraagstukken in de jeugdhulp.

Garage2020 Leiden is onderdeel van een landelijk netwerk aan garages. In iedere garage wordt aan innovatieve oplossingen gewerkt met als doel de inzet van jeugdhulp te voorkomen. Eind 2017 trapte Garage2020 Leiden af en de afgelopen maanden is in de garage2020 Leiden hard gewerkt. En dat was te zien! Met trots presenteerden vier ontwerpteams de concepten waarin zij gewerkt hadden in de eerste ontwerpcyclus (Un Poco loco, Compassapp, Klassenboekje: Het vriendenboek voor ouders en DUBIO) De ontwerpteams in de garage bestaan uit een zorgprofessional en een social designer. In duo’s halen zij vraagstukken op en werken samen met betrokken burgers, wetenschappers, kunstenaars, ambtenaren en meer aan oplossingsrichtingen.

Eerste resultaten

Het doel van een Demo Day is om de eerste opbrengsten te pitchen, maar vooral ook om mensen enthousiast te maken om zich te committeren aan een concept. Dit kan door een investering in tijd, doelgroep, expertise of geld. Veel potentiele potentiële partners waren aanwezig waarbij die ieder voor zich onderzocht welk concept bij hen past en op welke manier zij een bijdrage zouden kunnen leveren.

Vervolg

Als Garage2020 Leiden voldoende partners heeft gevonden om concepten verder te kunnen ontwikkelen, is de eerste volgende stap een bruikbaarheid- en impactonderzoek van ieder concept.
Ondertussen wordt ook weer gewerkt aan een nieuwe designcyclus. Vraagstukken worden opnieuw opgehaald en bekeken hoeveel en welke zogenaamde ‘challenges’ deze cyclus brengt.

Meer info

Lees meer over Garage2020 Leiden en de gepresenteerde concepten in de blog van Gerrit Jan Hoogeland of meer algemeen op www.garage2020.nl

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend