MY CARDEA
Publicatiedatum: 15-03-2018

“Het werkt het beste als jullie zelf de dialoog aangaan om signalen te delen”

Op woensdag 14 maart bezocht de Jongerenraad van Cardea de Leidse wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn). Het bezoek was een cadeautje voor het 15-jarig bestaan van de Jongerenraad.
De jongeren hadden zich goed voorbereid en hebben vijf belangrijke punten onder de aandacht gebracht. Met de aanwezige beleidsambtenaren zijn vervolgafspraken gemaakt.


Informeel

Met een gezonde spanning zaten de jongeren in de vergaderzaal van de gemeente Leiden. Op uitnodiging van de wethouder hebben sprak de Jongerenraad in een informele setting over zaken die de jongeren belangrijk vinden. "Soms wordt ongewild niet beseft wat consequenties van bepaalde regels of beslissingen zijn" zei van Gelderen.


Vijf belangrijke punten

“Wij vinden het heel belangrijk dat uw opvolger weet wat van belang is voor jongeren” startte Nina het gesprek in het Leidse stadhuis. “We hebben een top vijf samengesteld die we graag zo breed mogelijk onder de aandacht willen brengen.”
1. Minder ingewikkelde regels en procedures
2. Informatie over rechten, plichten, privacy en regelzaken
3. Betere financiële situatie voor jongeren die noodgedwongen vroeg zelfstandig moeten wonen
4. Meer beschikbare woonruimte voor jongeren die uit de hulpverlening komen
5. Stop bureaucratische rompslomp bij verhuizen van gemeente naar gemeente
De punten werden toegelicht met voorbeelden. De wethouder begreep dat de jongeren dit heel belangrijk vinden en ze gaf ook de tip: “Het werkt het beste als jullie zelf de dialoog aangaan om signalen en ideeën voor oplossingen te delen, misschien met een workshop aan nieuwe raadsleden.”

Vervolg

Na een goed gesprek werden kaartjes uitgewisseld met de aanwezige beleidsambtenaren en is afgesproken dat de Jongerenraad met de beleidsambtenaren gaan kijken waar de informatievoorziening op de website van de gemeente Leiden beter kan. De jongeren kijken terug op een nuttige en leuke ontmoeting.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend