MY CARDEA
Publicatiedatum: 20-02-2018

Jongeren geven aan wat zij nodig hebben om goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen

Careleaving is gemaakt met de jongerenraad van Cardea in samenwerking met Fice Nederland, Jeugd Welzijn Beraad en Gemeente Rotterdam. Een filmpje waarin onze jongeren zelf aangeven wat zij nodig hebben van de hulpverlening om zelfstandig en goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen. Een greep uit deze punten: 

·         Elke jongeren moet goed geïnformeerd worden over zij/haar rechten en plichten, financiën en gezondheidszorg.

·         Elke jongeren moet betrokken worden in zijn/haar plan van aanpak en heeft een stem in wat er moet gebeuren en wordt daarbij begeleid door een gekwalificeerde hulpverlener.

·         Zorg bij het aanmelden voor onder en bij het afsluiten van een zorgverzekering voor een financiële tegemoetkoming als een jongere in de zorg dat nodig heeft.

·         Zorgverklaring hebben goede begeleiding in praktische zaken nodig om zichzelf uiteindelijk te kunnen redden in het dagelijks leven.

·         Tijdens en na het zorgtraject is het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de emotionele en sociale ontwikkeling van de jongere en dat de jongere een ondersteunend sociaal netwerk heeft.

·         “Laat ons pas helemaal los als we er echt klaar voor zijn. Regel nazorg op maat. Ook als zijn we al 18”. 

Kijk het filmpje en zie wat jongeren nodig hebben.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend